Het is alweer een tijdje geleden dat wij het een en ander hebben kunnen schrijven over het wel en wee in de wereld van het inline skaten.

Na een jaar van weinig tot geen wedstrijden, maar met hier een daar een trainings wedstrijd. Willen wij natuurlijk wel weer echte wedstrijden zien, nationaal en internationaal doet men hun best om een zo rijk mogelijk programma neer te zetten. Maar helaas ondervinden we ook alweer de afmeldingen van wedstrijden met name in het buitenland. Zo zijn er al vele wedstrijden ook dit jaar niet doorgaan. Helaas natuurlijk want de wereld van de inline sakers bestaat uit wedstrijden zowel nationaal als internationaal. Langzamerhand komen er wel wedstrijdenlos . afgelopen week waren in Nederland de eerste wedstrijd van de jeugd als fieldlap wedstrijd georganiseerd. met verassende uitslagen.

Dit weekend was het de beurt aan de Junioren A en Senioren, deze streden om de beste plaatsen en klasseringen op de 1000 meter een 10K puntenkoers op de vrijdagavond en 500 meter en 10K afvalkoers. De vraag van vele rijders was dan ook hoe ben ik het afgelopen jaar door gekomen waar sta ik en wat kan ik, wat zijn mijn kansen en wie hebben zich verbeterd. Wie zijn er nieuw in het peloton.

Bij de dames en heren was het bijna wel te verwachten dat er rijders zijn die snel zijn op de sprint, of op de lange afstand, ook nu nog snel waren.

Bij de dames was het Elisa Dul (met asperities voor de EK)  die op beide dagen snel was en de 1000 en de 500meter op haar naam zetten. maar ook haar mannetje stond op de lange afstand. Zij won de 1000meter op vrijdagavond voor Bente Kerkhof en Lianne van Loon.

Bij de heren was het Remon Kwant, enigszins niet echt een verassing daar Remon al jaren een van de snelste sprinters is van Nederland, met Luc ter Haar op de tweede en voor de derde plaats werd nog hard gestreden en moest er nog even op de uitslag worden gewacht maar het was uiteindelijk Kay Schipper die deze podiumplek in beslag nam.

   

Puntenkoers 10K

Was de tweede afstand van de vrijdagavond, de sprinters hadden hun wedstrijd gehad zou je denken, maar niets is minderwaar. Wat toch anders bleek te zijn want de dames en heren hadden zich blijkbaar in het afgelopen jaar toch ook meer op de lange afstand hadden getraind, veel trainings uren zijn hier aan voor afgegaan bleek wel.

Met een overwinning van Elsemieke van Maaren bij de dames en een tweede plaats voor Beau Wagenmaker was de verassing van de dag (avond) was wel Patricia Koot de junior A die pakte de derde plaats. Maar de start van de lange afstand verliep niet helemaal zoals verwacht.

Bij de heren ging de overwinning naar de nieuw bakken vader Luc ter Haar, waarschijnlijk traint hij stiekem ’s nachts. Ronald Haasje wist Casper de Gier voor te blijven in de finaleronde en werd daar mee tweede en Casper moest genoegen nemen met een derde plaats.