Met de laatste landelijke wedstrijd in zicht en de komende versoepelingen maken we ons op voor de eindsprint, dit keer zijn we in Heerde te gast voor de wedstrijd op het wegparkoers en een aansluitende Marathon zie hier het programma

Vrijdag 18 juni – aanvang wedstrijden 19.00 uur
Afstanden: One Lap – Puntenkoers

Zaterdag 19 juni – aanvang wedstrijden 13.30 uur
Afstanden: 100 meter – marathon

Tja en we willen welvooruitblikken maar dat is natuurlijk afhankelijk welke rijders wij daar gaan zien.  Maar we doen een poging  one lap, puntenkoers zullen verschillende podiumplaatsen op gaan leveren verwachten wij. Dames one lap; gezien de resultaten van de afgelopen keren verwachten wij Moniek Kleinstra, Lianne van loon indien zij hersteld is van een schouderblessure, Lataesha Narain, Patricia Koot en Fleur Huls die gezamenlijk de strijd aan zullen gaan voor de beste plaatsen bij de One Lap.

Bij de heren zoals vermoedelijk de rapste van het Stel Remon Kwant, Glenn Nijenhuis, Jennig de Boo, Jelmar Hempenius en als outsiders Bas Meijer en Gijs Kamp. Maar eerst moet er natuurlijk gereden worden en onder welke omstandigheden gaan wij dat doen. Bij een beetje nat wegdek zullen de kaarten heel anders zijn geschud dan dat wij kunnen voorspellen enfin, we gaan uit van het goede dus wordt dit de verwachting.

Remon Kwant
Lianne van Loon

We wagen ons op de puntenkoers, met in het verleden behaald overwinningen is geen garantie voor de toekomst. Oké Ruurd Dijkstra, dacht even in Rotterdam dat hij had gewonnen, nee toch niet het was Jorian ten Cate die de puntenkoers wegwedstrijd op zijn naam schreef. Zou hem dat komende vrijdag weer lukken, Ruurd Dijkstra, Luc ter Haar, Casper de gier en een van de Haasjes zinnen op wraak verachten wij, maar onze voorspelling op de eerst plaats Luc ter Haar die is gebrand op de overwinning. Bij de Dames was het in Rotterdam Lianne van Loon, voor Berber Vonk, die aan de haal ging met de beste klassering. Even in onze achteruitkijkspiegel kijkend zie we een op overwinning beluste Maya de Jong als een van de kanshebbers in Heerde evenals Elsemieke van Maaren die het hele seizoen al knettergoed rijdt als aasgieren voor een podiumplaats zullen gaan. Toch kan een Fleur Veen weer voor een verassing zorgen.

Tja als we mochten wedden op de wedstrijd zetten wij ons geld op………..

Jorian ten Cate

Dan de Zaterdag,100 meter bij de dames zeggen wij de winnaar kot van het kamp team gewest Fryslân   met vaandeldraagster Moniek Kleinstra en als alles goed gaat bij de heren Remon Kwant, alhoewel hij altijd voorzichtig is al het gaat on de lies, maar daar hebben wij vertrouwen in.

De overige podiumplaatsen zullen wat moeilijker te voorspellen zijn wat achter deze twee zitten nog hele rappe rijders in de wacht.

Reggeborgh Marathon 5, met in iedere categorie 50 rijders aan de start, zal het bij de dames vooral gaan tussen …. Beau Wagemaker, Elsemieke van Maaren en Bianca Roosenboom de dame die dit seizoen al meerdere malen op het podium heeft gestaan maar nog niet op de hoogste daar komt dan verandering in. Bij de mannen zal het een strijd worden van twee vechten om een been (Jumbo-Visma/ Konvi) en de derde gaat er mee heen, wij voorzien een slimme rijder die zijn hoofd gebruikt, en zijn benen laat spreken. Gelukkig hebben wij geen glazenbol en hopen op mooie wedstrijden

De wedstrijden van de junioren B zijn op zondag ochtend voor de 100 meter, vooruit dan maar winnaar bij de heren Asif Muhammad, Brett Groot en Pelle Bolsius en bij de dames Amber van der Meijden en Sanne Oosterwijk zullen de dienst uit gaan maken verwachten wij.

De wedstrijden “livestream” van de senioren gaan we via Facebook Live weer verzorgen hou onze FB in de gaten.