We zijn begonnen met een wedstrijd over de 300 meter , waarbij de beste 12 senioren dames en heren nogmaals aan de start verschijnen. Met voor de Nederlanders alleen  Monique Klijnstra bij de dames en bij de heren Ronald Mulder.  Rick Schipper, Remon Kwant en Michel Mulder vielen net naast de boot.

Cadet Women – Men

Bij de kadetten dames was het Maxima Hauptmann (DE) die met de eer ging strijken in een tijd van 29..012, reed zij Lotte Verbugh (BE) naar een tweede plaats gevolgd door de Jorun Geerts (BE) de laatste dame draait ook mee in de Nederlandse baan competitie en laat daar ook zien dat zijn zeer sterk is. Beste Nederlandse dame is Denice Nieuwehuis van SKOV.

Met een ijzersterke Bret Groot als winnaar van de 300m in een tijd van 28.069, was de man uit Almere de Belgische Siebe Suttels (BE) voor die bereikte een tweede plek en werd gevolgd door Finn Tureksin (BE).

Het is koud in Heerde en dat merk je ook aan de tijden van de 300 meter iets langzamer door een koude baan. Bij de Youth Ladys was Belgische Fran Vanhoutte de snelste i een tijd van 27.556 gevolgd door Leoni Floebce Ohl  (DE) en Ana Montenegro (PT) . Clhoé Hoogendoorn was de snelste Nederlandse dame in een tijd van 29.289 goed voor de 6 plaats.

Bij de heren Youth moest Kayo Vos genoegen nemen met een tweede plaats, voor hem eindigde Robbe Beelen uit Begië in een tijd van 25.881, Vos werd op de hielen gezeten door de Jens Janssens (BE).

Junioren Lady’s was het een één tweetje met de Duitse dames Imhoff, Leoni,  in 28.729 pakte de eerst plaats voor Valerie, de derde tijd was voor de oosterijkse Anna Petutschnigg.

De junioren heren is nog geen (officiele) uitslag van bekend.

Even zag het er naar uit dat de finales niet door zouden gaan als gevolg van regen . Uiteindelijk met 10 minuten vertraging gingen dan ook de beste twaalf dames van start. Met  een super tijd van 26.886 was de Oosterijkse Vanessa Herzeg de allersnelste. Stien Vanhoutte (BE) werd in een tijd van 26.951. tweede. Sandrine Tas (BE) pakte de derde plaats voor haar rekening. Monique Klijnstra zetten in haar race tegen de klok een tijd neer van 27.579 wat goed was voor een 6de stek.

Bij de heren werd de spanning goed opgedreven Ronald Mulder was een van de eerst die aan de start verscheen en boekte een tijd van 25.095 en wist hij dat hij niet bij de beste 3 zou behoren, reed hoofdschuddend naar het midden terrein. Na hem volgde nog een aantal rijders tot dat de top 5 aantrad was het spannend en lagen de tijden heeel dicht bij elkaar. Met oe’s en aa’s van het publiek hoorde ik nog twee jonge dames zeggen “echt onder de 24 gaat echt niet lukken”. Het was tijd voor de man die in de voorrondes een 3de tijd neer zetten Jhoan Guzman,  (Ven), met een fabuleuze race dook hij als eerste onder de 24 met een tijd van 23.985 met nog twee rijders te gaan.  Simon Albrecht (DE) snelde zich naar de streep en zette de tijd stil op 24.293, wat hen een tweede plaats bracht, Ricardo Verdugo  (Chili) was de snelste in de voorronde maar moest genoegen nemen met een 5de tijd. Derde werd de Chileen Lucas Silva in een tijd van 34.322.

De kwartfinales voor de 500 meter (kadetten en junioren B) werden afgebroken als gevolg van de regen en zullen morgen (zaterdag) verder gaan.