Aan het beging van het seizoen zagen we de foto’s al voorbijkomen van de piste in Heerde, Skeelerclub Oost Veluwe. De oude Vesmaco baan er uit wow als ze maar op tijd klaar waren voor als we toch weer mochten skeeleren. Nou dat waren ze zeker even nog geen coating over de baan maar een compleet nieuwe asfaltbaan.

Wedstrijden van vrijdag waren een 200m sprint, 1000m sprint en een punten Afvalkoer, altijd leuk want ook al heb je punten moet je niet de laatste zijn want dan lig je eraf. Zaterdag stond in het teken van de 500m en een afvalkoers altijd lekker voor de rijders, rijden voor wat je waard bent en je niet laten piepelen door een achterblijver.

200 Meter

Terug naar de vrijdag 19:00 uur de start van de 200m head tot head race (in a direct confrontation or encounter usually between individuals.) Met de dames is het sprinten en knallen op de 200 meter met sprintkanonnen als Dul en Kleinstra maar ondertussen ook de (kleine) felle Fleur Huls en Lataesha Narain die niet de kaas van hun brood laat eten, beide dames behoren absoluut tot de snelste van Nederland. De overwinning ging naar Moniek Kleinstra de tweede plaats en als enige de verbetering van haar tijd in de tweede ronde Fleur Huls, Elia Dul werd derde. Bij de Mannen is er een die er met kopen schouders steeds bovenuit steekt Remon Kwant, maar wordt nu nog wel onder druk gezet door Glenn Nijenhuis die op zijn beurt weer te maken krijgt met Jelmar Hempenius, Bas Meijer, Gijs Kamp en niet te vergeten Jenning de Boo. De snelste tijd werd neergezet in 18.316sec door Remon Kwant, tweede werd in18.403sec. Glen Nijenhuis, de derde plaats was er voor Jelmar Hempenius. Met 11 rijders aan de start streven we af opeen minimaal aantal sprinters en zien we steeds meer (oud) sprinters de overstappen naar de lange afstand. Tijd om daar toch eens meer aandacht aan te besteden, dan wel kijken wat er in de pijplijn zit bij de kadetten en junioren B.

Moniek Kleinstra
Remon Kwant

 

1000 Meter Sprint

Ha daar zijn de dames weer 5x de 200meter en wie zijn daar in de beste in gebleken. Daar komen ineens andere rijders naar boven en wel twee junioren uit de stal van Talent Team ZuidWest vol verbazing kan je wel stellen was Nikki Noordergraaf toen ze hoorde dat zij achter de winnares Elisa Dul was geëindigd. Wat een blijdschap! Haar Team genoot en partner in crime Patricia Koot. Deze dames vulde dan ook het podium, Moniek Kleinstra liep een DQ, door een technische fout “crossing the line” en zagen we een heel ander podium dan op de 200meter tis toch 5x zolang. Maar wie de blik van Nikki Noordergraaf werd zelf ook heel blij. Bij de heren ging het in de voorrondes niet helemaal lekker vele DQ vielen voor het overschrijden van de lij. Helaas gebeurde dad niet geheel consequent

Want vele hadden ook mazzel dat het niet gezien werd, maar daarom werden de wedstrijden er niet echt minder om mooie strijd tussen de mannen en allemaal maar om een zaak, het winnen van de 1000meter. En net als bij de dames is het voor sommige net te lang en voor andere te kort omdat ze te langzaam opgang komen. Desalniettemin werd de finale nog heel spannend.    Wederom was het wel de sprint specialist Remon Kwant die er met de hoogste eer er vandoor ging met op de tweede plaats Marc Middelkoop en derde was het Ruurd Dijkstra. Wij hebben even de start opeen foto rijtje geplaatst, we staan erbij en keken er naar, geen waarschuwingen, geen DQ.