Afgelopen weekend werden de KNSB inline wedstrijden gehouden in het Rotterdamse, op de nieuwe piste, de weg en het wielerparkoers voor de marathon, een crossparkoers. Allereerst even hulde aan de verenigingen aldaar wat een mooie locatie voor het skeeleren.

Met een nieuw piste en een 400m buitenbaan daarom heen een wielerbaan waar een rappe marathon werd verreden, en dat allemaal met een vliegveld naast de deur en verder mooi gelegen tussen de bomen

Maar we komen voor de wedstrijden dus werden er weer een aantal verreden op de piste een 200m en een afvalkoers. Op de 200meter zal het geen verrassing zijn dat deze werd gewonnen bij de heren door Remon Kwant, hij nam het in de finale op tegen onder andere Jenning de Boo, Glenn Nijenhuis en Gijs Kamp een machtige wedstrijd want de mannen zijn dit jaar behoorlijk aan elkaar gewaagd. Upcoming  man “Gijs Kamp” moest genoegen nemen met een 3de plaats en daarvoor hoeft hij zich als junior niet voor te schamen om het af te leggen tegen de senioren, waar van Glenn Nijenhuis de tweede plaats innam en de overwinning was er voor de rappe Remon Kwant, n een winnende tijd van 18.524.

De Dames hadden met andere te maken ook hier moeten de sprinters van weleer rekening gaan houden met de nieuwe generatie, Moniek Klijnstra veroverde wel de eerste plaats in een tijd van 20.369, direct op de voet gevolgd door Lataesha Narain en Fleur Huls. 200m volle bak sprinten is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd maar voor deze dames zeker wel.

Lataesha Narain
Glenn Nijenhuis
Moniek Klijnstra
Remon Kwant
Fleur Huls
Gijs Kamp

Tijd voor de 1000 meter ook daar komen de middellange afstand rijders aan de bak met uiteraard de sprinters, Gijs Kamp had in de finale gestaan maar dan had hij wel moeten blijven staan. In de finale kwamen we nieuwe namen tegen Kayo Vos Jenning de Boo Marc Middelkoop Ruurd Dijkstra Ronald Haasjes de gebroeders Schipper Rick en Kay en uiteraard top sprinter Remon Kwant. De laatste drie maakte ui wie er op het hoogste schavot van het podium mocht staan. Remon Kwant bleek de snelste te zijn gevolgd door Rick Schipper op plaats twee en de derde plaats op het podium werd gevuld door Kay Schipper (althans als hij op tijd was voor de prijsuitreiking).

Bij de dames kwamen er dus zoals eerder vermeld andere namen boven drijven voor deze afstand, in de strijd om de beste drie plaatsen van de wedstrijd kwamen aan de start Moniek Klijnstra Maya de Jong Lianne van Loon Lisan van der Linden Bianca Roosenboom Beau Wagenmaker Fleur Huls en Dinly Koster. 1000meter 5 ronde waarin van alles kan gebeuren. Maar de snelste en misschien wel de slimste op deze afstand was de winnares Maya de Jong welke voor Lianne van Loon (tweede) en Beau Wagenmaker (derde) eindigde.

Afvalkoers

Een race voor de lange adem en een slim rijden, want het laatste wieltje telt ook al hangt deze in de lucht, de kunst van rijden op de laatste plaats maar niet afvallen een aantal rijders beschikken over deze gave maar de meeste moeten het toch afleggen en gaan eraf voor dat ze het zelf in de gaten hebben. We hebben mooie races gezien welke je terug kan kijken op onze facebook pagina voor wie het gemist heeft. De uitslagen zijn bij de dames net zo onvoorspelbaar als bij de heren want zo langzamerhand hebben we toch meer lange afstand-rijders binnen de top rijden. In Heerenveen was ze er nog niet bij maar in Rotterdam Maakte zij haar opwachting Berber Vonk nog steeds sterk rijdend en winnaar van de afvalkoers met in haar kielzog haar teamgenoot Maya de Jong, Elsemieke van Maaren moest het dit keer stellen met een derde plaats. Ook bij de heren was het spannend ook hier twee team genoten in de finaleronde. Bij de mannen ging de overwinning vaar Bart Hoolwerf met op een tweede plaats, (super)Harm Visser nam de derde plaats voor zijn rekening.

Dag Twee de zaterdag, op het programma een puntenkoers, One Lap en de eerste Marathon.

Op de buitenbaan van het complex stonden de wegwedstrijden op het program, eerst was de langeafstand aan de beurt, de puntenkoers. Dit om de rijders enige rust te geven voor de marathon. Op de weg was het nat en glad op sommige plekken maar inline skaters zijn niet bang voor een paar druppels, het meeste valt ernaast en iedereen heeft dezelfde omstandigheden. Wel was de wielkeuze een punt van discussie voor de rijders wel of geen regenwielen. Een ding was zeker smerige benen en natte voeten. Wat een afwachtende houding bij de dames lange tijd een groot peloton bij elkaar maar ook werd elke poging direct afgestraft en dat maakte het dat de dames gewoon lekker aan het toeren waren met uitzondering van de stukje naar de finish want daar waren punten te verdienen. Uiteindelijk ontstond er toch een kopgroepje van 6 rijders, Met als gevolg een, de strijd om het podium welke gaat niet altijd om de eerste welke over de finish komt. Maar om de rijder met die meeste punten heeft verzameld tijdens de wedstrijd en dan kan het zomaar zijn dat de favorieten net naast het podiumkomen te staan, bij de Dames was de punten verzamelaar Lianne van Loon zijpakte daarmee ook de overwinning op deze puntenkoers voor Berbervonk en als derde Fleur Veen, wederom twee dames van het Friese team op het podium. Bij de heren was de verrassing helemaal compleet na het uitvallen van twee sterke rijders uit het Jumbo-Visma team (Bart en Harm), ontstond er een nieuwe strijd op de meeste punten mannen als Marc Middelkoop, de jarige Kevin van der Horst, Casper de Gier Remon Vos  Luc ter Haar en Ruurd Dijkstra, stond daar ook in eens geheel onverwachts de punten verzamelaar nummer 1 Jorian ten Cate, even dacht Ruurd Dijkstra   dat hij de overwinning had behaald maar had vermoedelijk een rekenfoutje gemaakt en geen rekening gehouden met ten Cate, Ruurd Dijkstra pakte daarmee wel de tweede plaats voor Luc ter Haar. Een mooie strijd met een verrassende winnaar.

Lianne van Loon
Jorian ten Cate

One lap, daar stonden ze dan weer de sprinters van het inline skaten onder natte omstandigheden werden de kwalificaties afgewerkt en hadden we een finale met 4 rijders maar wel aan elkaar gewaagd, Loes Busser (4de) Lateashia Narain (3de) Fleur Huls (2de) en de winnaar van de one lap Moniek Klijnstra. Bij de mannen had Remon Kwant zich voor de finale teruggetrokken i.v.m. een lichte blessure welke hij onder deze omstandigheden niet verder wilde forceren. De strijd ging dan ook tussen Jenning de Boo, Glenn Nijenhuis en Rick Schipper. Deze werd kwamen dan ook in deze volgorde aan over de finish maar dar was wel een finishfoto voor nodig met miniem verschil trok Jenning de Boo iets eerder zijn wiel over de streep.

Marathon

Dan was het tijd voor de eerste Marathon van het jaar van de piste naar de buitering en door naar de wielerbaan (parkoers) met dames aan de start een volle categorie over ca. 30 km junioren en senioren zochten elkaar op en werkte met elkaar. 26 dames aan de start en gaan de omstandigheden verbeterde met de minuut wat natuurlijk wijzigingen in het peloton met zich meebracht. Halverwege de race vormde er zich een groepje van vier rijders welke tot het einde weg wist te blijven de strijd zou tussen deze dames gaan. Een strijd om de beste plaatsen een strijd om de eerste Reggeborgh Marathon op haar naam te schrijven, even zag het er naar uit dat de dame aan de kop dit zou halen Beau Wagenmaker echter helaas voor haar lukte dat niet. Fleur Veen werd 3de ondanks een val in de laatste bocht. (ex) sprintster Lianne van Loon zette haar reeks goede lange afstanden voort met een tweede plaats en moest haar meerdere erkennen in de sprint aan Elsemieke van Maaren.

Bij de heren duurde het even voor dat ook hier het peloton in meerdere delen brak met in de eerste groep   rijders, voor Robert Post was het weer echt even wennen want hij kwam niet lekker in de wedstrijd, Harm Visser was ten val gekomen en klaagde over een pijnlijke schouder, die moest dus ook afhaken. De groep die zich afscheiden van het peloton zetten flink de gang erin en ondanks een natte baan werd er dus hard doorgereden wat de achter volgende groep ook probeerde ze konden niet echt dichter bijkomen en werd er geroepen vanuit die groep dat bepaalde rijders niet meer op kop moesten rijden maar de eerste groep reed hard door en werd er geen gehoor aangegeven. Zes mannen waren los en reden hun weg naar de finish.  Tijd voor de finale, tijd voor de sprint het was Casper de Gier die het snelste was op de meent, Luc ter Haar werd tweede en het podium werd compleet gemaakt door Marc Middelkoop, een prachtige strijd.

We sluiten af met de podium foto ‘s