Tja , een hele andere wedstrijd dan een week geleden open vlakte overzichtelijk voor de jury leden dus het vrouwen en mannen peloton moest zich wel gedragen. Want wat met tijdens de marathon in Eibergen flikte kan natuurlijk niet-en o, ja daarvoor konden ook geen straffen voor worden it gedeeld, want wat men niet ziet kan je ook niet bestraffen. In Eibergen was de weg wat smal maar dat betekend niet dat er een heuse knokpartij moet plaats vinden, misschien en tip voor het jury corps op zulke banen kan gerust een motor achter het peloton rijden voor controle.

Reggeborg Dames Marathon

Terug naar Brakel daar was het wel een wedstrijd hoor, voor de dames eerst een ontsnapping en rondenlang alleen op kop was het Maaike Verweij die haar uiterste best deed om maar uit de greep van het peloton te blijven maar helaas werd zij door het peloton langzamerhand in gelopen en voegde ze zich in het peloton. Nieuwe aanvallen werden opgezet met in de hoofdrol de veel aanvallen van Beau Wagemaker samen met de plaatselijke favoriet Elsemieke van Maaren de dames uit het noorden Fleur Veen en Marijke Groenewoud hadden het op hun heupen gekregen en streden ronde na ronde op kop. Die aanvallen zetten de gelederen flink aan de gang om maar bij te blijven met een leuk voorsprong ging het dan ook een hele tijd goed maar dan opeens wordt er even niet meer gereden keken de dames elkaar aan in hun blauwe ogen en je zag dat het mis zou gaan en voegt het peloton

Lang gerekt peloton richting de finish                                                                                                                                                                                                                                                                                                            zich weer bij de kop rijdsters Beau Wagemaker, Elsemieke van Maaren, Marijke Groenewoud en Fleur Veen komen in het grote peloton terecht en iemand moet de meubelen reden zou Jannes Mulder hebben gezegd . Ja maar wie  Wie kan er nog een aan van plaatsen na vele ronden het ant woord was duidelijk niemand wilde het nog proberen en het loopt uit opeen massa sprint.  Met aan de kop van het peloton wederom Maaike Verweij die en met de sprint zijn het de sprinters onder de dames die het voor elkaar gaan maken een felle strijd om de plaatsen 1,2,3 was begonnen in de laatste bocht wie o wie was er het snels in de sprint de zegen gaat naar Elisa Dul. Almet Al was deze wedstrijd van het begin tot het eind spannend met een verrassende winnaar Marijke Groenewoud pakte de tweede plaats en Bianca Rooseboom de derde plaats.
Elisa Dul Doet het gewoon 
Reggeborgh heren marathon

Daar staan ze dan de matadoren van de marathon aan de start van hun Reggebogh Marathon in Brakel tijd voor hun wedstrijd met na de start meteen een aan van van Marthijn Mulder , om de zaak direct open te breken en vlot te trekken. Het peloton wacht af en volgt hem op enige afstand.

Hij wordt weer ingelopen en de volgende aanval wordt uitgevoerd, een groep van 5 – 6 man weet te ontsnappen en de aanval van het grote peloton liet even op zich wachten maar na een tijdje gaat er nog een groep vandoor in jacht op de koplopers. Met veel hangen en wurgen werd de kopgroep groter en groter het peloton was uiteindelijk de kopgroep met maar het kwam uit eindelijk toch weer aan op een massasprint van een mannetje of 15-16.

Dit keer was het parkoers goed overzichtelijk waardoor er geen tussentijdse bokswedstrijden waren tussen de heren. Geen Rollerderby.

De eindsprint vas voor Robert Post door een goede samenwerking van zijn ploeggenoten en een ijzersterk optreden van de in het begin gevallen Harm Visser en weer sterk terugkwam op wilskracht in de kopgroep.

Robert Post de man die enkelweken geleden nog zei “regenwedstrijden zoals in Rotterdam is niet mijn ding” nu met het mooi weer in Brakel schreef hij de wedstrijd bij de heren op zijn naam voor Jordy Harink en Ronald Haasjes maakte het podium compleet.