Na de afvalkoers stonden Sem Koster en Luuk van Timmeren op het podium. Samen met teamgenoot David Holmes waren ze namens RTC Midden gestart op de laatste afstand van het piste toernooi.

Wij zochten ze op na de prijsuitreiking, waar ze nog even een nabespreking hadden en de planning voor de volgende dag doornamen met coach Manon Kamming. “Daar ben ik het meest trots op jongens, hoe jullie dat met zijn drieën deden, echt!”

Jongens, vertel eens waar Manon zo ontzettend trots op is …
Sem: “We hebben eigenlijk met zijn drieën de wedstrijd weten te controleren.”
Luuk: “Samen met David was het plan om op kop te blijven, ik kwam iets eerder op kop dan gepland, ik heb de laatste 15 rondjes gewoon lekker rond kunnen touren. Ik wist dat ik de laatste ronde niet was afgevallen, dus ik ging er vanaf zodat hij (wijst naar Sem) volle bak kon. Toen ging Ruben Ligteberg door, maar ik wist dat hij was afgevallen, dus toen heb ik afgestopt…”
Sem gaat verder: “en heb ik het in de laatste ronde af kunnen maken.”

Sem, hadden jullie afgesproken dat jij het moest afmaken?
“Ja, we hadden afgesproken dat Luuk de laatste vijf ronden vol zou gaan, als hij bij het ingaan van de laatste ronde als eerste over de finish zou komen was hij sowieso 3e en dan kon ik het afmaken.”

Langs de kant zagen we dat jullie bijna vanaf het begin op kop reden en vreesden dat de achtervolgers er later met de winst vandoor zouden gaan. Wisten jullie dat je het vol ging houden?

Sem: “Ik had het zelf niet verwacht.”
Luuk: “Ik vond het een beetje eng eigenlijk, gewaagd.”
Sem: “Ik dacht als we met nog 25 ronden te gaan op komen, dan houden we het vol. Maar toen David met nog 40 ronden te gaan op kop sprong dacht ik wel waar gaat dit heen?

David viel af met nog ongeveer 17 ronden te gaan.

Sem viel tijdens de 1000 meter en zit nog helemaal onder de plakkers. Had hij daar geen last van?
“Ik heb van mijn been op zich niet zo veel last omdat die wonden best wel oppervlakkig zijn. Maar ik ben ook hard op mijn arm gevallen en daar had ik gister nog best wel last van, maar vandaag heb ik het niet gevoeld omdat ik zoveel adrenaline had.”

Sem heeft bij de jongeren categorieën al drie keer goud gehaald, maar dit was zijn eerste titel bij de junioren.

Luuk stond na de 500 ook op het podium. Hij werd Nederlands Kampioen op de 500 meter. Hoe ging dat?
“Ik weet zelf ook niet zo goed hoe dat ging. De serie en de halve finale won ik van kop af aan. Voor de finale wist ik al dat Jeroen de Kroon en ik allebei snelle starters zijn. Het was voor mij een beetje tricky van wie is er het snelst weg, dat bleek ik dus te zijn. Toen kon ik ‘m mooi dichthouden en zijn ze er niet meer voorbij gekomen. Dat was heel mooi.

Jij bent wel allround dan, eerst de 500 meter winnen en dan op de lange afstand weer op het podium…
“Ik was gister 9e op de puntenkoers, dus ik ben niet echt een lange afstandrijder. Ik weet niet, ik zit toch in een soort flow vandaag.”

En die flow gaan jullie morgen voortzetten?
Sem en Luuk ik koor: “Ik hoop het.”