Op de Tweede dag van het eerst races van dit jaar stond een 500m en een 10k afvalkoers op het programma, met de bekende rijders van een dag eerder in het achterhoofd hielden wij rekening met nagenoeg de zelfde winnaars op het podium. Niets is minder waar en werden wij verrast bij de dames met een goede uitganspunten, tipte we de winnaar van de 1000meter ook als winnaar van de 500meter zowel bij de dames als bij de heren. En Ja inderdaad Elisa Dul werd weer de nummer één op de 500m maar moest daar meer voor doen, met de  hete adem van Moniek Klijnstra in haar nek, maakte zijn het haar zeer moeilijk en uiteraard reden de dames voor de beste klassering, gevolgd door Bianca van der Meer ook haar zullen we vaker op het podium terug vinden verwachten wij.

Dan de heren zoals wij reeds vermelden waren onze verwachtingen dar Remon Kwant wederom de sterkste zou zijn op de sprint , afgelopen jaar en winter heeft hij daar hard voor getraind en dat was te zien ook. wel een verassing natuurlijk als je de uitslagen bekijkt, met een misser en een val van Kay Schipper (zie www.facebook.com/SkeelerNieuws.nl voor de foto’s van deze val). Jenning de Boo pakte een mooie tweede plaats en Bas Meijer veroverde de derde plaats. En ja dat was natuurlijk voor beide geen verrassing maar wel voor ons, met Jenning de Boo heeft Remon Kwant er een geduchte tegenstander er bij.

podium

Afvalkoers 10K

Met de lange afstand van 10K afvalkoers als vervolg wedstrijd zijn er toch andere rijders die richting de wedstrijdbaan op komen dagen en de sprints aan hun hadden laten voorbij gaan. Met name bij de mannen werd het peloton redelijk gevuld met het geel-zwart, maar de afvalkoers is niet voor iedereen even makkelijk. Zorgen dat je niet als laatste over de finishline komt met je laatste wiel  want dan ligt je er af. een kunst die niet iedereen onder de knie heeft., maar al doende leert men. Bij de dames ging het niet helemaal goed  voor o.a Cloé Hoogedoorn zij werd slachtoffer van een valpartij en ging hard onderuit. (beterschap Cloé)Maar de wedstrijd gaat door en met nog 3 rijders in de baan, de overige waren afgevallen was het Good old Bianca Rooseboom , Elsemieke van Maaren en Elisa Dul die streden om het hoogste podium welke werd gewonnen door Elsemieke van Maaren waarmee zij ook deze tweede lange afstand van het weekend op haar naam wist te schrijven tot haar grote verbazing Elisa Dul wist wederom op het podium te komen op plaats 2 en Bianca Rooseboom wist beslag te leggen op de 3de plaats, volgens haar eigenzeggen “Oma, is nog steeds n staat om podium te rijden”

Cloé Hoogendoorn

 

Bij de heren werd het bekende veld rijders flink gevuld met het geel zwart van de jumbo Visma rijders die zich graag op de lange afstanden zichtbaar willen maken. Maar ook de ander rijders komen in actie en zullen het de mannen moeilijk maken, er worden geen kadootjes gegeven tijdens de wedstrijd.er werd hard gestreden om maar ook niet af te vallen tijdens deze wedstrijd.

Een aantal rijders vielen dan ook letterlijk. Nieuwelingen nemen het op tegen de gevestigde orde. Dat was ook wel te horen in het peloton, met hier en daar een schreeuw “Hé gast, daar rijd ik hé, of Hé doe even normaal”. Heet is natuurlijk allemaal in de geest van de wedstrijd wel toegestaan even iedereen op zijn plaats, lijkt het wel. de wedstrijd viel in het water voor o.a. Jorian ten Cate Ewout Beijenman en Kayo Vos zij werden slacht offer van een val en moesten daardoor eerder dan verwacht de strijd staken.

 

 

Met de finale tussen de winnaar van de puntenkoers Luc ter Haar  Ruurd Dijkstra en Ronald haasjes was het toch weer de snelle ter Haar die de wedstrijd op zijn naam wist te schrijven voor Ronald Haasjes en opeen derde plaats niemand minder dan Ruurd Dijkstra. Het was een snelle wedstrijd met mooie acties van rijders maar vooral slimme rijders minder dringen en beter rijden leek het motto.

Met Dank aan de KNSB inline skaten, de jury en de organiserende vereniging @ijsenskeelerclublindenoord , we konden weer genieten van mooie wedstrijden, op naar Rotterdam