Op zaterdag 16 juni werd bij ijs en inline-skateclub Purmerend het jaarlijkse Nationaal Pupillen Toernooi gehouden. Voor Pupillen 1 t/m 4 een belangrijke wedstrijd.


 

De thuisrijders

 Mark, Luuk en Naomi zijn lid van ijs en inline-skateclub Purmerend en rijden dus een thuiswedstrijd. Mark viel tijdens de 600m, maar werd toch nog 2e. Hoe verliep zijn race? “Iedereen ging me voorbij en toen stond ik snel weer op en kon ik bijna iedereen nog inhalen. Ik viel omdat ik iemand anders raakte met mijn skeeler.”
Naomi rijdt vaak mee met wedstrijden van Jeugd Skate Toernooi (JST). Hoe ging haar 600m? “Ik weet niet hoeveelste ik was, maar het ging wel goed.”
Luuk werd afgelopen woensdag tijdens de training nog aangespoord om mee te doen met het NPT en dat was geen slecht idee, ook hij kan goed meekomen in de wedstrijden.

Ze trainen allemaal twee keer in de week en rijden om de week een wedstrijd. Dat moet ook wel wat ze willen later heel goed worden: “Beter dan iedereen! Net als Ronald en Michel Mulder.” Ze schaatsen ook, maar willen net als de beroemde tweeling ook blijven skeeleren.

 

Skatevereninging Venlo 

Niet iedereen woont zo dicht bij de baan in Purmerend. De familie Berden is helemaal uit Limburg gekomen vanmorgen. Vader Leon is voorzitter van Skatevereniging Venlo, Maud rijdt bij de Pupillen 1 en Sem bij de Pupillen 3. Zij trainen twee keer in de week in Venlo, en nog een keer in de week met het gewest in Zuilichem. Maud rijdt regionaal, in de Stehmancompetitie, vaak vooraan. Vandaag moet ze wennen aan het rijden in zo’n grote groep. Haar voorbeeld in het skeeleren in Crispijn Ariëns: “hij heeft bij ons de skeelerbaan geopend en toen gaf hij een clinic.”

Sem rijdt heel sterk en wint het klassement, hij heeft niet zoveel te vertellen aan skeelernieuws, hij laat liever op de baan zien wat hij kan.

Skatevereniging Venlo is een kleine club, in de pupillen categorie zijn verder bijna geen rijders. Er wordt wel enthousiast geskeelerd, en in de winter ook geschaatst in Eindhoven, puur als skeelertraining.

 

 

 

 

 

Pupillen 1

jongens

 1. Nick Bontrop

2. Joël Haasjes

3. Jan Mooijman

 

 Pupillen 1

meisjes

  1. Angel Daleman

2. Isa Leroy

3. Donna Noor Gemser

Pupillen 2

jongens

  1. Sem Spruit

2. Stan de Graaf

3. Friso van Vliet

Pupillen 2

meisjes

1. Rosa-Lynn Compagner

2. Luka Sterk

3. Sophie van der Vegt

Pupillen 3

jongens

1. Sem Berden

2. Mark Storm

3. Luuk van de Wal

 

Pupillen 3

meisjes

1. Kyra Kamstra

2. Mirre Nieveen

3. Djoeke Schmitz

Pupillen 4

jongens

1. Fernandez Lommers

2. Jurre Valkenburg

alle

uitslagen