Tijdens het NK zagen we veel rijders in de zwart/oranje pakken van Inline selectie Groningen / Drenthe. Op de zaterdagmiddag tijdens de puntenkoersen namen we een kijkje bij de tent van het team. Daar spraken we met Dinly Koster en Ramon Pronk over hun weekend en zetten we alle medaillewinnaars even op een rijtje.

Foto’s: Hidde Muije

Dinly Koster

Dinly werd 4e op de puntenkoers. Na de race proberen coach Frank en haar ouders haar er van te overtuigen dat dat hartstikke goed is.

Je was zelf niet helemaal blij? “Nou ik had 3e gehoopt (Dinly haalde 5 punten), want ik zakte eerst weer af en toen kon ik wel weer aanzetten, maar daarna zakte ik weer helemaal af en toen lukte het ook niet meer.”

Ze verloor haar podiumplek aan Patricia Koot, die evenveel punten had. “Ik had wel gehoopt dat ik op het eind dan nog eerder over de finish kwam, maar dat lukte niet.”

Eerder op de dag stond Dinly al in de finale van de one lap en verscheen toch aan de start op de puntenkoers. Was je niet moe? “Nee dat viel wel mee, maar het was wel snel achter elkaar.”

Hoe ging die finale? “Goed, ik ging sowieso voor een podiumplaats en ik wou absoluut geen 4e worden. Ik was heel blij dat ik brons had.” Chloé Hoogendoorn won het goud, Lataesha Narain werd 2e. Had je al veel tegen hen gereden, ken je die meiden allemaal een beetje? “Jawel, maar vooral met de lange afstanden, dan zijn ze ook altijd heel goed. Lateasha kan gewoon heel snel starten. Mijn start was wel goed, alleen…, ik was heel blij dat ik dan uiteindelijk toch 3e was.”

Ze zit nu voor het 2e jaar bij de selectie Groningen/Drenthe en rijdt haar 1e NK. Haar leeftijdgenoten bij de selectie zijn Kimberly de Lang en Emma Glastra, maar meestal trainen ze met de hele groep samen. Ze gaat ook nog rijden in Oostende.

Tijden het gesprek rijd Remo Slotegraaf op de achtergrond zijn puntenkoers, aangemoedigd door de trainers. Hij pakt punten, maar komt helaas ten val en moet de wedstrijd staken.

Ramon Pronk 

Verderop komen we Ramon Pronk tegen. Hij kon zich gaan opmaken voor het podium, want door het allerlaatste puntje van de wedstrijd te pakken eindigde hij op de 3e plaats.

Hoe ging je race?  “De race was heel goed, mooie koers, en ik wist dat als Timo telkens een puntje zou pakken (Stijn was alleen weg) en ik het laatste punt zou pakken, dat het genoeg was voor een podiumplek.”

Je wist wel dat er nog iemand was met 1 punt? “Ja, ik wist dat ik daar voor moest zijn op de streep, dus daar ging ik voor.”

Het is niet zijn eerste medaille, op de afvalkoers won hij ook het brons. Voorafgaand aan het weekend had hij niet verwacht dat hij met twee medailles naar huis zou gaan. “Het is een hele sterke groep en gister had ik een beetje geluk met de val van Stijn en vandaag waren er een paar die niet reden. Maar ja, dan moet je nog steeds wel gewoon doorrijden, ik ben heel blij.”

Ramon is meer van de lange afstanden, beide medailles pakte hij op de 5 km. Heb je ook sprint gereden? “Ja, maar dat was niet een groot succes.”

Pas sinds dit seizoen zit hij echt bij de selectie Groningen/Drenthe, vorig jaar trainde hij al wel mee, als stageplek. Skeeler je al lang? “Het zevende jaar is dit, al een hele poos, bij de Draai in Haulerwijk.”

Wie is je grote voorbeeld? “Bij het skeeleren Luc ter Haar en bij het schaatsen Sven Kramer.”

Zelf schaatst Ramon natuurlijk ook, daar kan hij ook prima mee met de Nederlandse top. Train je daar veel voor? “Ja meer dan het skeeleren zelf, fietsen, hardlopen, alles. Lukt dat een beetje met school? “Ja, ik zit op een school zodat ik dat kan combineren. Sporten en school tegelijk, dat is goed geregeld.”

Wat zijn de plannen voor de rest van het seizoen? “Ik hoop nog een podiumplek op de landelijke baan te pakken, maar dat wordt lastig i.v.m. de sprint.”

Hoe waren zijn sprintuitslagen dit weekend dan? “Op de one lap werd ik 9e, op de 500 meter 16e , ik kreeg een DQ in de kwartfinale. Op de 1000 meter werd ik 8e , laatste in de finale, maar wel de finale gehaald.”

Nog veel meer medailles

De echte grootverdiener tijdens het NK was Udo van der Wier met maar liefst vier medailles verdeeld over alle afstanden van 100 meter tot 3 km, een echte allrounder. Ook Gijs Kamp mocht twee keer naar het podium, beide keren op de hoogste trede. Remo Slotegraaf haalde zilver op de afvalkoers.

Udo 2e op de 500 meter Udo 3e op de puntenkoersGijs 1e op de 500 meter
 Udo 2e en Ramon 3e op de afvalkoers Remo 2e op de afvalkoers Dinly 3e op de one lap
 Ramon 3e op de puntenkoers op de weg Udo 2e op de 100 meter Gijs 1e op de 100 meter

 

Kijk hier voor alle uitslagenvan het NK