Fran Vanhoutte is lid van de Zwaantjes in Zandvoorde, in de jeugdcategorie rijdt zij haar eerste EK. Op de 300 meter bezette ze vanmorgen de 5e plaats, in de finale wist ze een bronzen medaille te winnen. Wij spraken haar voor de prijsuitreiking…

Gefeliciteerd met je bronzen medaille. Had je dit verwacht? “Totaal niet!” Maar je reed afgelopen weekend ook al best wel goed hier… Fran: “Op een EK is toch een heel ander niveau dan op een Europacup.”

Dit is je eerste EK, op het thuisbaan. Hoe is dat? “Het is ideaal als eerste keer op je eigen baan te kunnen rijden.”

Heb je nu speciale dingen gedaan tussendoor in de pauze? “Nee, eigenlijk normale dingen, een beetje losgelopen, terug naar het hotel, gegeten, gerust en weer teruggegaan.”

 

Je hebt altijd hier getraind en je kent de baan heel goed, was dat een groot voordeel? “Ja, je weet de lijnen die je moet rijden enzo, en je hebt de bochten al duizend keer gereden.”

Heb je ook de teamsprint gereden? “Ja, we hebben de series gedaan met Trui Lingier, maar we zijn niet naar de finale kunnen gaan.”

Was het lastig om twee sprintonderdelen zo snel achter elkaar te rijden? “Dat viel nog mee, want ik voel mij echt heel goed deze week.”

Wat heb je verder nog voor plannen deze week? “Ja koersen natuurlijk! Alle sprintafstanden, de ploegenkoers waarschijnlijk ook. Op de weg de 200 meter en de one lap. Misschien nog een lange afstand op de weg.”

  1. Luisa Maria Gonzalez (spa)
  2. Asia Libralesso (ita)
  3. Fran Vanhoutte (bel)

 

Foto’s: Hidde Muije

Kijk voor alle uitslagen op www.oostende2018.eu