De strijd was onderling hard en er werd hard gereden langzamer hand werd het peloton steeds kleiner. Dit kwam door het hoge tempo wat was ingezet bij de dames het kwam aan op een massa sprint met als winnaar Manon Kamminga, met aan haar rechterzijde  Josie Hofmann welke de tweede plaats wist te veroveren net voor Bianca Rozenboom die de strijd om de derde plaats won van Berber Vonk die maar enkele millimeters te kort kwam.

Bij de Junioren Dames ging de over winning naar Bente Kerkhoff de Oostwoudse sprintte in het peloton mee en veroverde de eerste plaats voor  Lotte Veenstra en Laura Qualm.

Lotte Veenstra verklaarde later ook na dat zij de drieronde sprint had gewonnen, ik hoor de bel en iets over sprint junioren en ben als een gek gaan rijden, wist alleen niet waarvoor , die won daar mee een tas vol boodschappen van de sponsor Boni supermarkt , Deze prijs ging ook naar Francesca Lollobrigida bij de senioren dames. Super wedstrijd en super winnaars.

 

Heren strijd

De strijd bij de heren was gelijk in volle gang na de start over 33 ronden van 1298 meter over het parcours van Heerde. Gelijk was er een kopgroepje weg met daarin onder andere Bart Hoolwerf , Crispijn Ariens en Casper de Gier met op de voet gevolgd door het peloton onder aanvoering van Bart Swings, die op zijn beurt weer werd gevolgd door een groot samenwerkend team van BONT met Luc ter Haar en Gary Hekman.

Hekman en Swings maakte zich los van het peloton en zette de achtervolging in op de koplopers. De snelheid was hoog en het asfalt was in goede conditie. Swings maakte de overstap naar de koplopers waar Bart Hoolwerf het moest laten gaan. Hard  doorrijden hoorde we vanuit de monden van rijders klinken.  De snelheid van de koplopers was hoog en zette het peloton op een rondje. Deze kregen dan ook de opdracht om 3 ronden voor het einde af te sprinten. De laatste drie rondes waren voor de rijders met een ronde en halve ronde voorsprong.

Hekman moest afhaken in zijn poging om naar de drie koplopers toe te rijden , het kosten hem veel kracht en daar had hij al mee gesmeten. De eindsprint was nog zeer spannend maar werd gewonnen door Bart Swings, die later aangaf niet op de piste aanwezig te zijn dit weekend ivm een rust periode.

Het Podium bij de heren werd gevuld met Bart Swings op de eerst plaats , Csper de Gier op een tweede plaats en Crispijn Ariens die anplassant nog een TV scoorde om dat hij klassement winnaar was over tweedagen (Steenwijk+Heerde)

Podium Heren

vrijdag 4 mei starten de baanwedstrijden aan de Kommerseweg in Heerde .