In Heerenveen was het een drukte van belang toen wij arriveerde, helaas niet alle wedstrijden (jeugd) kunnen volgen maar, wel hebben we even gekeken naar de uitslagen.

Een hoop nieuw e namen bij de kadetten meisjes en jongens, deze zij door komen stromen vanuit de pupillen een en maakte dus voor het eerst kennis met de landelijkbaan voor de jeugd. Mooi om te zien was het aantal deelnemers. Met 32 dames en 25 heren bij de kadetten en junioren B waren 32 dames en 31 jongens present. Mooie aantallen voor mooie wedstrijden.

Kadetten

Met sprinters en lange afstand rijders, bij de meisjes werd de top drie  op de sprint als beste Kimberly de Lang uit Willemsoord. Zij won de 500meter gevolgd door Marieke de Vries de jongedame uit Grijpskerk en op een derde plaats de gastrijdster uit Zemst, Jorun Geerts.

Het podium werd op de eerst dag nogmaals gevuld voor de puntenkoers bij de dames zij daar toch wel wat kleine verschillen maar niet extreem de dame uit Zemst, Jorun Geerts, die de meest punten had verzameld. Het was de Belgische die de laatste punten kon pakken voor Donna Noor Gemser uit Gorredijk die een tweede podium plaats pakte en de derde podium plaats werd gevuld door Mayke Vriesinga uit de Westereen. 

Dag overwinning kadetten meisjes, 1ste Jorun Geerts (m), 2de Donna Noor Gemser (l) 3de Marieke de Vries (r)

Bij de Jongens kadetten is een groot verschil tussen de sprinters en de puntenkoers rijders. De krachten van deze jongens waren op de nummer één van de dag aardig verdeeld. Dat resulteerde in een mooi podium voor de rijders van de afstanden , Maar blijkbaar heeft Bret Groot uit Almere, afgelopen winter had getraind op zowel de sprint als op de lange afstand op beide afstanden wist hij de winst te pakken. Het podium op de 500 meter werd vol gemaakt door Rick van de Akker, Oldetrijne met een tweede plaats, en Nick Bontrop uit Purmerend mocht plaats nemen op de derde plaats. 

Zoals al vermeld won Bret Groot, ook de puntenkoers maar het podium kreeg een heel andere kleur wat andere rijders kwamen boven drijven en werd gecompleteerd door Sam Noordergraaf uit Woubrugge op een tweede plaats en Chris Berkhout uit Hauwert lag beslag op de derde plaats.

Dag overwinning kadetten jongens:                                                                                   Bret Groot (m), 2de Pelle Bolsius (l) 3de Sam Noordergraaf (r)

 

Junioren B

Bij de junioren B zagen we natuurlijk de doorstromers van de kadetten en de tweede jaar junioren. Ook daar zijn soms de verschillen nog erg groot maar zal in de loop van het seizoen wel weer verbeteren en komen de talenten weer boven drijven.

Bij de jongedames junioren wordt er volgens ons hard gestreden tussen de verschillende dames met een twee eerste plaatsen, een op de 500 meter en een op de puntenkoers was het Dinly Koster uit Havelte die de dienst uitmaakte bij deze groep , gevolgd door Lisan van der Linden uit Wanneperveen ook zij stond twee maal op het podium met een tweede plaats voor beide afstanden. De derde plaats bij de 500 meter ging naar Chloé Hoogendoorn uit Woubrugge, terwijl Patricia Koot uit Sassenheim het podium op de puntenkoers volmaakte met een derde plaats.  

Podium Puntenkoers vlnr: Lisan van der Linden, Dinly Koster, Patricia Koot

Dan  de jonge mannen van de junioren B ijzersterk als al een aantal jaren is het Kayo Vos uit Puttershoek, die met de overwinningen op beide afstanden aan de haal is gegaan. Hij stond op de hoogste trede bij de 500 meter en bij de puntenkoers. Sprinter Gijs Kamp uit Roden werd tweede op de 500 meter en Timo Lamme pakte een 3de plaats op deze afstand. Op de puntenkoers was het wat anders Kay Vos , deed wat hij moest doen, de meeste punten pakken, met een tweede plaats voor Jorian ten Cate uit Apeldoorn en een derde plaats voor Ted Dalrymple uit Den Haag.

Podium 500 meter vlnr: Gijskamp, Kayo Vos, Timo Lamme

Een succes volle eerste dag van de competitie welke onder gunstige omstandigheden werd verreden in Heerenveen.

De volgende wedstrijd 22 April is op de piste in Wervershoof, waar in mei ook het NK baan zal worden verreden.