De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) heeft het Nederlands kampioenschap skeeleren baan/weg 2018 toegewezen aan Heerde.

Op donderdag 10 mei zal de eerste dag van het NK worden verreden. Vrijdag 11 mei zal de tweede dag en tevens laatste dag van het baantoernooi tijdens het NK. Het NK wordt zaterdag 12 mei afgesloten met de wedstrijden op het wegparcours.

Net zoals de voorgaande seizoenen kan een rijder zich via de baan competities plaatsen voor de afstanden die verreden worden op het Nederlands kampioenschap. De exacte dagplanning zal nog bekend worden gemaakt door de organisatoren en de KNSB.

Na veel protest, voornamelijk uit de regio Staphorst, over het NK in het weekend (vrij-za-zo) heeft de KNSB er voor gekozen om de kampioenschappen met Hemelvaart weekend.

Europa Cup en Wereldkampioenschap zullen een belangrijke rol meespelen

Het NK zal een belangrijk meetpunt worden voor het wereldkampioenschap dat ook in Heerde verreden zal worden. Dat betekend dat alle Nederlandse toppers hun opwachting zullen maken in Heerde om te strijden voor de nationale titels en een plek in de WK selectie.

4 mei tot en met 6 mei zal in Heerde ook de Europa Cup plaatsvinden. Sommige Nederlandse clubtrainers gaven al snel aan dat ze de rijders adviseren een á twee wedstrijden te rijden.

Mocht je nog een verblijfplaats zoeken tijdens de Europa Cup, Nederlands kampioenschap of Wereldkampioenschap? Bekijk de laatste deals voor vakantiehuisjes in en rondom de Veluwe want je wil toch niet teveel betalen?

 

Datum NK marathon ook bekend

Het Nederlands kampioenschap Marathon zal plaatsvinden op 19 mei, een week later dan het Nederlands kampioenschap op de baan en weg. Echter is de locatie waar het NK zich zal afspelen nog niet bekend.

 

 

Kort samengevat:

  • Donderdag 10 mei – Dag 1 NK
  • Vrijdag 11-mei – Dag 2 NK
  • Zaterdag 12 Mei – Dag 3 NK
  • NK kort na de EC in Heerde.
  • Belangrijk selectiepunt voor het WK
  • Zaterdag 19 mei – NK Marathon*

*Bronnen binnen de KNSB melden SkeelerNieuws dat eerdaags bekend wordt gemaakt dat er een datum wijzing plaatsvindt.

 

foto: Berber Vonk in haar kampioenschapspak na het winnen van de marathon cup. Foto: Instaschaats

Bron van de locaties en data: Skeelerclub.