Senioren dames met een kleine 42 deelneemsters en bij de heren een mooi peloton van 57 rijders. Beloofde het weer een spektakel te worden in Heerenveen, het was een drukte van belang toen wij arriveerde, helaas niet alle wedstrijden (jeugd) gevolgd maar, wel hebben we even gekeken naar de uitslagen, zie voor de jeugd het verslag.

Met een 500 meter voor de dames werd het seizoen geopend op de piste in Heerenveen. Sprinters waarvan we het een en ander kunnen verwachten deden dan ook hun uiterste best, met nieuwe junioren welke doorgestroomd waren uit de junioren B keken soms even de kat uit de boom en begaven zich vol overgave in de wedstrijden. Van 42 naar 16 snelste naar 8 door naar 4 in de finale was het schema, waarbij de sectie ook de dames van 17 tot en met 42 nog verschillende plaatjes konden stijgen in de zogeheten B-finales. Uiteindelijk bleven de 4 beste over van de top 16 welke streden om de plaatsen 1-2-3 (4). De strijd ging tussen Super sprintster Moniek Klijnstra,  Marit van Beijnum, gast rijdster Josie Hofmann en Anna van den Bos.

Anna van de Bos die eerder in een verklaring aangaf “niet te veel te verwachten op de eerst wedstrijd, en wel  zou zien hoe de zaken er voorstonden”, pakte op verrassende wijze de winst voor Monique Klijnstra en Josie Hofmann, Marit van Beijnen  werd vierde een mooie start van het seizoen voor Anna van der Bos.

500m Podium 1 Anna van der Bos (m), 2 Moniek Klijnstra (l), 3 Josie Hofmann(r)

 

Bij de heren werd het een drukte van belang eer er 16 snelste uit de 58 rijders naar voren waren gekomen ook hier was er een b -finale waarbij de rijders maximaal een verbetering van hun klassering konden bewerkstellen.  De strijd bastte in alle hevigheid los. En waren er spannende races te zien, met een uit eindelijke finale met Harry Stogdale (AUS) gastrijder Rick Schipper, Remon Kwant en Merijn Scheperkamp, mannen die aan elkaar gewaagd waren en het dus op een 500m sprint lieten aankomen. Remon Kwant was de aller snelste en pakte de winst, Rick Schipper Kon de Australiër Harry Stogdale voor blijven, die op zijn beurt Merijn Scheperkamp weer naar de vierde plaats verwees.

500m Podium 1 Remon Kwant (m) 2 Rick Schipper (l) 3 Harry Stogdale (r)

De eerst Podia plaatsen waren bekend en was het tijd voor de Puntenkoers.

Door niets en niemand werden de rijders gehinderd en ook de sprinters reden mee met de puntenkoers en dat betekende slim en oplettend rijden want wie de meest punten heeft, heeft ook gewonnen en mag de wedstrijd op haar of zijn naam schrijven.  50 ronde voor de dames in een keer 41 dames op de baan , bij de heren werden er voorrondes gereden en de best 20 uit de heats mochten door naar de finale.

Bij de dames was het jongeling Bente Kerkhoff  uit Oostwoud die de meeste punten wist te verzamelen, de Duitse Josie Hofmann pakte de tweede plaats en “coming back on the track” Berber Vonk was in goede doen en verzamelde de derde plaats aan punten binnen.  

Puntenkoers podium: 1 Bente Kerkhoff (m), 2 Josie Hofmann (l) 3 Berber Vonk(r)

Bij de heren ging het bizar hard met na halverwege de wedstrijd rijders meter een ronde voorsprong met o.a. Mark Middelkoop, Luc ter Haar, Jordy van Workum,  Marthijn Mulder en de Australiër Harry Stogdale . Deze heren verzameld de om en om de punten met nog zo’n zeven ronden te gaan kwam er een abrupt einde aan de punten telling van Luc ter Haar, hij kwam ten val en team maat Bart Hoolwerf ging er overheen. Daar profiteerde Jordy van Workum van en sleepte de laatste punten allemaal binnen. Met als eindresultaat  de absolute winst voor Jordy van Workum, een tweede plaats van Mark Middelkoop en Marthijn mulder slot het geheel af met een derde plaats.  Het was een lange maar succes volle eerste wedstijd dag van de competitie welke onder gunstige omstandigheden werd verreden in Heerenveen. 

podium puntenkoers, 1 Jordy van Workum (m) 2 Mark Middelkoop (l) 3 Marthijn Mulder (r)

 

Next race:  22 April is op de piste in Wervershoof, waar in mei ook het NK baan zal worden verreden.

 

 

volle bak voor een plaatsing