Jordy Harink woont in Rouveen, op een steenworp afstand van het NK parcours in Staphorst. In 2017 pakte hij verrassend de Nederlandse titel, voor de mannen van Okay Fashion. Dit jaar waren de rollen omgedraaid. Ingmar Berga won de titel, Jordy moest genoegen nemen met het brons.

Hoe voelt dat?
“Zuur, maar we hebben er voor gestreden, samen met Gerwin in de ploeg echt hard gereden en uiteindelijk heb ik zelf mijn sprint verpest en word ik 2e, heel jammer. We kwamen voor de winst, zeker in deze situatie was er meer mogelijk. Ingmar heeft het goed gedaan en ze hebben het goed uitgespeeld.”

Je maakte wat misbaar toen je over de finish kwam, wat was dat?
“In het heetst van de strijd had ik het gevoel dat ik hier geknepen werd, dat we niet in één lijn sprintten, maar de jury zag dat anders, dan is dat ook goed en moet je het daarbij laten.”

Hoe vaak heb je hier op deze baan gereden?
“Ik heb hier niet elk jaar aan de start gestaan, in denk dat ik hier drie keer heb gereden bij de senioren. Heel veel rijders hebben hier nog getraind op het wegparcours, maar ik denk een ronde is een ronde, we moeten er allemaal over heen. Als je zorgt dat je hard rijdt, zit je erbij en dat gebeurde ook. ”

Er was als snel een kopgroep met zeven man weg, Robert Post, Ingmar Berga, Ruurd Dijkstra, Bart Hoolwerf, Ronald Haasjes, Gerwin Smit en Jordy. Zij haalden eerst het peloton in en later ook de achtervolgende groep met daarin o.a. Crispijn Ariëns, Gary Hekman en Jordy van Workum.

Iedere ronde moest je de klim omhoog rijden, hoe was dat?
“Met die 125 mm wielen ben je zo boven, je valt wel iets terug in snelheid, maar het maakt het niet meer zo zwaar als vroeger met die kleinere wielen.”

Ben je meer aan het skeeleren dit seizoen?
“We trainen bij Jillert meer op skeelers, dus we skeeleren wel echt veel. Het is de vraag of dat genoeg is om mee te doen tegen jongens als Crispijn en Ingmar. Als je skeeleren een jaar minder serieus neemt, dan ga je wel heel hard achteruit ten opzichte van jongens die dit voor de volle 100 procent doen. Dus ik heb dit jaar wel moeite gehad de aansluiting naar dat niveau te vinden, maar ik denk dat ik daar wel weer ben.”

Gaan we jou nog op skeelers zien dit seizoen?
“Ja wat er nog is, wij rijden eigenlijk alleen Otterlo nog (20 juli) denk ik. Daarna begint het zomerijs. Tijdens het ONK in Hallum zijn wij weg, dus die kan ik niet rijden.”

Kijk hier voor alle uitslagen van het NK Marathon

  1. Ingmar Berga
  2. Jordy Harink
  3. Robert Post