Elsemieke plaatste zich na een goed NK baan/weg en een goeie Marathon in Waarland voor het WK. Na veel trainen en wachten mocht ze vandaag dan echt aan de bak.

Dit was je eerste WK race, wat vond je er van? “Het was echt super gaaf om mee te maken. Ik wist van te voren niet goed wat ik kon verwachten en het is me allemaal meegevallen.”

Het ging hartstikke goed! “Ja, het ging wel heel goed. De snelheid lag best wel hoog. Ik had gewoon geen verwachtingen hiervoor, het is lekker dat ik het dan met een steady 14e plek kan afsluiten.”

Tijdens het gesprek gaat haar telefoon, “ik krijg nu ook allemaal berichtjes en telefoontjes.”

Wat was je tactiek voor de race? “Ik wilde een beetje in de tweede lijn blijven, want het is voor mij wel belangrijk dat ik een beetje kan blijven skeeleren. Ik heb gewoon geprobeerd om zelf ontspannen te rijden en zo ver mogelijk te komen eigenlijk. Het resultaat was dit en er zat echt niet meer in vandaag.”

Was je zenuwachtig? “Het is maandag en het is natuurlijk gister al begonnen, dan zit je heel de dag een beetje te wachten tot je mag rijden. We hadden ook geen voorrondes en dan zit je je in het hotel een beetje te vervelen. Ik werd helemaal gek in dat hotel ook. Ik wilde gewoon rijden, het is lekker dat het er nu op zit. Dat ik het dan hiermee afsluit vind ik prima.”

Het is nog niet bekend welke afstanden ze verder nog gaat rijden deze week.

Foto’s: Hidde Muije

 

Worlds will be held from 1-3 july on the track in Heerde and from 5-8 july in Arnhem on the road.
Go to wkinlineskaten.nl (website also in English) for tickets and info.
Do you want to know more about Worlds? Check out our Teams section on the website and look for #Worlds2018 

 

Team Denmark

Team Czech

Team Netherlands

Team USA

Team Germany

Team Belgium

Team Italy

Team France

Team Poland

Team Israel

Team Brazil

Team Colombia