Harm Visser is eerstejaars senior en won een bronzen medaille op de afvalkoers. Luc ter Haar werd Nederlands Kampioen, Ruurd Dijkstra won het zilver. We spraken Harm nadat hij zijn medaille omgehangen gekregen had.

Gefeliciteerd! Had je dit verwacht?
“Nee natuurlijk niet. Het is een hartstikke groot en sterk peloton, veel sterke jongens. Het was een hele pittige wedstijd met veel geknok, je moet je plekje echt afdwingen.”

Harm traint bij Desley Hill in Heerenveen met een internationaal gezelschap, maar rijdt niet echt in een team.

Moest je het hier dan helemaal in je eentje doen of had je wat allianties?
“In het peloton heb je wel wat vrienden zitten, maar je hebt geen teamgenoten zoals bij Bont of Stouwdam.”

Kon je er makkelijk bijblijven?
“Het was echt een pittige wedstrijd, het was veel schuiven, veel rouleren, veel tweede lijn rijden. Ik ben niet echt in de gevarenzone gekomen, dat is alleen maar positief denk ik.”

Was er iemand waarvan je dacht ‘als ik daar achter blijf zitten komt het goed’?
“Nee, niet echt, want het wisselt zo snel.”

De laatste paar ronden, hoe gingen die?
“Met het bord op zes kwam Ruurd op kop, die zette er aardig wat gang in, met het rondebord op drie dacht ik ‘ik moet gewoon zorgen dat ik op drie blijf, want bij de bel blijven er nog maar drie over’. Ik heb alles gegeven om bij die laatste drie te blijven. Ik denk dat meer er ook niet in zat vandaag.”

Ronald Haasjes was de laatste afvaller, maar die leek dat niet helemaal door te hebben. Harm wist toen al dat hij een medaille ging winnen.

Hoe had je gister gereden?
“Ik was 4e op de punten-afvalkoers gister, ik kwam één puntje te kort op Chris Huizinga.”

Je staat dan wel goed in het klassement nu zeker?
“Oh daar kijk ik helemaal niet naar. Ik ben eerstejaars senior, ik geniet gewoon van alle wedstrijden. Het is super leuk om bij de senioren te rijden. En nu een medaille pakken is helemaal geweldig.”

Harm rijdt zaterdagochtend de one lap op het wegparcours in Medemblik als opwarmertje voor de puntenkoers. “We gaan het zien, er zijn wat jongens die zijn beter op de weg dan op de piste, er zijn ook jongens die iets minder zijn.”

 

 

 

 

 

Kijk voor alle uitslagen op de uitslagen pagina