In het pak met de pompeblêden stond Dinly Koster op de eerste dag van het NK op de hoogste trede van het podium na de puntenkoers. Wij spraken haar na de prijsuitreiking …

Gefeliciteerd met je titel. Had je het verwacht?
“Nee, eigenlijk niet. In het begin reed ik gewoon rustig, een beetje achteraan en aan het eind zei mijn trainer dat ik moest gaan. Toen had ik niet verwacht dat het zo goed ging. Met nog 4 rondjes op het bord was ik al helemaal kapot, maar het lukte wel. Ik ben echt heel blij.”

Weet jij tijdens de race hoeveel punten je hebt?
“Nee, dat is heel moeilijk. Op een gegeven moment reed ik al die rondjes op kop aan het eind en pakte ik de drie punten op de streep. Toen wist ik wel dat ik had gewonnen. Maar het is moeilijk om de punten van iedereen te onthouden.

Dinly traint bij het gewest Friesland, bij Valentina, maar ze komt uit Drenthe. Tijdens de puntenkoers had ze geen teamgenoten in de baan en moest Dinly het opnemen tegen de sterke rijdsters van RTC Zuid. Patricia Koot en Chloé Hoogendoorn vergezelden Dinly op het podium.

Wat ga dit weekend nog meer rijden?
“Ik ga gewoon alles rijden, 500 meter, afvalkoers en ook op de weg nog. Ik hoop dat ik vrijdag op de afvalkoers ook nog wat kan doen. En de puntenkoers op de weg, als ik daar nog meer kan laten zien zou ik dat wel vet vinden.”

Rijd je liever punten of afvalkoers?
“Ik vind puntenkoers leuker, want meestal zak ik dan wat af en kan ik daarna weer harder als ik hersteld ben. Bij een afvalkoers lig je er dan meteen uit. Ik vind de afvalkoers een moeilijker spelletje.

Heb je echt naar het NK toe getraind?
“Nou de eerste landelijke baan ging heel goed en daarna zakte ik wat af. Dus toen ik had ik wel gehoopt dat ik op het NK zou winnen, want anders was het wel zonde. Gelukkig is het goed gegaan nu.