Het blauwe pak van de selectie Midden-Nederland viel goed op tijdens de wedstrijden van de cadetten op de Flanders Grand Prix. Stijn van de Bunt en Timo Lamme eindigden op het podium in het eindklassement. Zij vertellen zelf hoe hun toernooi verliep…

Stijn van de Bunt

Hoe was je weekend?

“Eerst ging het niet zo heel goed, vrijdag was ik gevallen in de serie op de afvalkoers. Ik was wel 4e op de 300 meter, daar moest ik eigenlijk finale voor rijden maar die was door het weer afgelast.Zaterdag was ik ook gevallen op de 500 meter, maar daar mocht ik gelukkig nog wel overnieuw starten. Daar was ik uiteindelijk 5e, dus niet de finale gehaald. Op de puntenkoers was ik 2e geworden met 6 punten.
Vandaag gingen we de afvalkoers inhalen omdat die vrijdag ook was afgelast, die had ik ook best wel makkelijk gewonnen (B-finale).

 

En net in de 3 km inline ben ik vier rondjes voor het einde weggesprint en heb ik die gewonnen met best wel een groot gat.”

Ben jij nou zo goed of is de rest dan niet snel genoeg? Lachend “Ja, geen idee.”

Zo’n val in de series op vrijdag bepaalt meteen voor een groot deel je weekend. Stijn: “Ja vooral gister, toen had ik er echt geen zin meer in. Ik reed ook niet meer lekker nadat ik opnieuw moest starten op de 500 meter. Uiteindelijk heb ik me er wel overheen gezet en ben ik toch nog 2e geworden op de puntenkoers. Daar was ik wel heel blij  mee.”

Hoe sta je er dan voor in de klassementen? “Gister was de prijsuitreiking van de cadet challenge sprint, daar was ik 5e.” In het lange afstandsklassement staat Stijn vanwege zijn val op de afvalkoers niet heel hoog. “Als het goed is ben in nu goed genoeg geëindigd voor een 5e plaats in het totaal klassement van de Flanders Grand Prix.”

Op skeelers volgt voor Stijn alleen nog de finale van de baancompetitie op zijn thuisbaan in Almere. Daarna trekt hij zijn schaatsen aan en gaat hij voorzichtig aan NK’s op ijs denken.

Stijn op het podium voor de puntenkoers

 

Timo Lamme

Hoe was jouw weekend? “Ja, best wel goed bevallen. Soms een klein dingetje wat anders kon, maar wel super tevreden over hoe het is gegaan.”

Op de 300 meter was je…? “3e en op de 500 meter was ik 4e. Net op de inline race was ik 5e en op de puntenkoers was ik ook 5e.”

Met deze resultaten is Timo 4e geworden in het klassement van de Flanders Grand Prix. Voor de Cadet Challenge mocht hij zaterdag al een bronzen medaille ophalen voor de 300 meter en werd hij 3e in het sprintklassement.

Was het een doel om dit weekend medailles te halen? “Het is bijna het eind van het seizoen, het NK was wel redelijk vroeg en ik wilde niet gelijk stoppen na het NK, dit was een mooi doel om ook gewoon nog goed te rijden. En het is gaaf om mee te doen met de cadet challenge.”

Waren er voor jou dan veel onbekende tegenstanders dit weekend? “Vorig jaar heb ik hier ook gereden en dit jaar heb ik ook de Europacup in Geisingen gereden, daar doen de toppers ook wel mee. Maar ik ken ze niet heel goed.”

 

Foto’s: Hidde Muije