Op de openingsdag van het NK werd Bianca van der Meer uit Elsloo 2e op de 1000 meter. De rijdster van Lindenoord skeelert al acht jaar, maar valt op door haar plotseling goede uitslagen. Ze is nu 2e jaars junior B. Wij zochten haar op na de 1000 meter …

Net voordat het interview begint komt trainer Casper de Gier langslopen en feliciteert Bianca met haar medaille. “Geniet ervan en straks de focus omzetten en gewoon weer voor de medailles gaan!”

Casper zei ook ‘loon naar werken’. Vertel eens hoe hard je gewerkt hebt.
“Gewoon goed trainen.”

Meer dan andere jaren?
“Nee, alleen wat meer fietsen. Ik skeeler twee keer in de week met de club en ga zelf drie keer in de week fietsen, rond de 40 km.”

Ben je zelf verbaasd dat je zo goed reed vandaag?
Volmondig: “Ja”

Hoe verliep de 1000 meter vandaag?
“De eerste serie moest ik heel veel zelf op kop doen dus dat was wel zwaar. In de halve finale deden de anderen het werk, dus toen kon ik mooi meeliften en energie sparen. In de finale ook energie sparen en de laatste 50 meter er omheen.”

In het dagelijks leven zit Bianca in vwo 4. Een pittig jaar, maar ze bekent geen trainingen te laten schieten vanwege huiswerk.

Wat denk je dat het meest geholpen heeft om nu echt zoveel beter te worden? “De indeling van de trainingen. Dit jaar was het meer gericht op een piekpunt dan andere jaren. Ik heb echt naar het NK toe gewerkt.”

Trainers Casper de Gier en Bernhard Bouma hebben een mooi trainingsschema gemaakt. Bij de club heeft ze wel andere meiden om mee te trainen, maar die rijden niet op hoog niveau wedstijden.

Bianca is meer van de sprint, op de 200 meter werd ze 4e, maar ze gaat ook de lange afstanden rijden. Ze durft geen voorspelling te doen over haar kansen. Uiteindelijk werd ze 10e op de puntenkoers.

Vrijdag en zaterdag zal ze nog op alle afstanden starten. Daarna wordt het NK marathon het volgende doel. Ook gaat ze nog de Flanders Grand Prix rijden in Oostende.

Podium 1000 meter meisjes junioren B

1. Iris Tiben

2. Bianca van der Meer

3. Loes Busser

 

 

Kijk voor alle uitslagen op de uitslagen pagina