Dag twee van de Holland Cup staat in het teken van de 500 meter en Puntenkoers, na het verwerken van de series 500m kom men dan eindelijk starten met de puntenkoers. Tijdens deze wedstrijden  de (500m) werd het een aantal keren stil gelegd i.v.m. hagel en regen op de baan. Door de weersomstandigheden liepen de wedstrijden behoorlijk uit.

Voor de Nederlandse kadetten meisje waren de kwart finales het eindpunt en wisten niet door te stoten naar de halve finale. In deze categorie domineren de Belgische rijders. 5 rijders uit België  wisten zich te kwalificeren waar van er …… doorstroomde naar de finale.

Bij de heren kadetten is het Bret Groot die in de halve finale stond, met de achtergrond van de 300 meter maakte hij zeker een kans om in de finale te komen samen met een gemêleerd gezelschap van Duitse, Belgische en een Czech en een rijder van Portugal ging de strijd om een plaats in de finale.

Ook bij de Nederlandse dames in de youth categorie bereikte geen van de dames de halve finale. De finale bij deze dames bestond uit 4 nationaliteiten, De belgische Fran Vanhoutte won de strijd om de beste klassering. Beste Nederlandse dame die de halve finale net niet bereikte was Patricia Koot, die op een haar na de halve finale miste.

Bij de heren youth zagen we Kayo Vos die het in de halve finale op moest nemen tegen Robbe Beelen (BE) Lucas Pribak(Czech) en Artur Mendonca (PT).  Vos starte snel maar moest haverwege Beelen voorlaten daar en verloor een paar plaatsen op de finish werd Beelen de winnaar Vos moest genoegen nemen met plaats 3.

Junioren A dames bereikte Bente Kerkhoff de kwart finale, eveneens als Sascha Schenk, Fleur Huls. Zij  rijden de halve finales en finales op zondag 5 mei  net als de heren junioren A  en de senioren Dames en Heren.

Bij de 20 beste senioren dames voor de kwartfinales kwamen Lianne van Loon en Klijnstra, Anna van den Bos, Maya de Jong in actie.   Maya de Jong zien we terug in de halve finales.

Bij de heren zijn de beste twintig door voor hun kwart finales. De Nederlanders Jordy van Workum, Michel Mulder, Rick Schipper, Remon Kwant, Janno Botman, Twan Berlijn en Kay Schipper komen terug in de kwartfinales. Door naar de halve finales Rick Schipper, Twan Berlijn ging er uit na een tweede valse start en kon daardoor geen plaats meer veroveren voor de halve finale.